Rodinný dům Vila Mnichovice

  • architectural study
  • rok: 2017
  • rozsah: 303 m2
  • investor: private
  • author: Jan Mackovič
  • spolupráce: Ivona Náterová
  • images: archive of authors

Studie vily do Mnichovic pro dvě decentní dámy. Pozemek jako palouček v lese. Na palouk pokládáme bílý oblázek. Oblázek je členěn na sokl, sloupoví a výraznou římsu. Zohledněny jsou všechny výhledy na pozemku, zvukové odclonění železnice i blízkost sousedů. Na severu vznikají privátní buňky s výhledy do blízkých stromů. Na jižní straně pak hlavní obytná buňka s výhledy na zahradu ukončenou lesem a dálkové výhledy na Mnichovice. Do krásného kusu přírody přicházíme s ladnými křivkami jak v exteriéru, tak v interiéru. Žádná část interiéru nemá být chodba, každé místo v domě má být pro radost jeho obyvatel.