mackovič architecture - buřinka
en

projekty

aktuálně

redesign lobby

buřinka

Prostor vstupní haly, ačkoliv je tvořen převážně kvalitními materiály, nedosahuje ve svém celku požadovaných kvalit. Masivní sloupy a nízký podhled tvoří dojem stanice metra či vlakového nádraží. Záměrem celé studie je prostor scelit, dát mu jednoznačný účel, a přiřadit mu jasný a jednotný koncept. Výrazné pilíře necháváme „zmizet“ a obalujeme je novými funkčními truhlářskými prvky, které vyrůstají z jednotné podlahy, čím sjednocujeme celý interiér a to i se zachováním stávajícího podhledu. Výrazné atypické truhlářské prvky nám pomáhají velký prostor rozčlenit a vytvořit požadované funkční celky. K jižní klidnější fasádě umisťujeme kavárnu, čítárnu, dětský koutek, jednací boxy a mobilní tribuny. Tento prostor je vybaven pouze mobilními prvky a lze ho tedy použít v případě velkých firemních akcí (konference, vzdělávání apod.). K severní rušnější fasádě umisťujeme galerii a Buřinka point, které budou viditelné již při příchodu k budově. V ose průhledu je umístěna recepce. Všem truhlářským výrobkům jsou přiřazeny odstíny pudrové barvy, kterými ještě více podtrhujeme scelení celého prostoru. Mobilní nábytek je laděný do stejných barevných odstínů. Volba barevného odstínu vychází z obecného barevného spektra, kdy volíme barvu protilehlou k světlé tyrkysové (firemní materiály, stávající skleněné obklady pilířů).

fotka redesign lobby 01.jpg fotka redesign lobby 02.jpg fotka redesign lobby 03.jpg fotka redesign lobby 04.jpg fotka redesign lobby 05.jpg fotka redesign lobby 06.jpg fotka redesign lobby 07.jpg fotka redesign lobby 08.jpg fotka redesign lobby 09.jpg fotka redesign lobby 10.jpg fotka redesign lobby 11.jpg fotka redesign lobby 12.jpg fotka redesign lobby 13.jpg fotka redesign lobby 14.jpg fotka redesign lobby 15.jpg fotka redesign lobby 16.jpg fotka redesign lobby 17.jpg fotka redesign lobby 18.jpg